Skip to main content

AKUT BARN app

Ny Applikation: Akut Barn

To afdelingslæger fra Anæstesi- og Operationsklinikken fik ideen til at udvikle en ny applikation til iPhone og iPad med information om akut behandling af syge og tilskadekomne børn.

TrygFonden sikrede økonomisk støtte til udvikling, og applikationen er nu tilgængelig for klinisk personale landet over.

Afdelingslægerne Michael Friis Tvede og Morten Bøttger, Anæstesi- og Operationsklinikken i HovedOrtoCentret på Rigshospitalet, har modtaget 150.000 kr. fra TrygFonden, til udvikling og udbredelse af en iPhone-applikation med information om akut behandling af børn i aldersgruppen nyfødt til 10 år.

Den nye applikation Akut Barn er netop lanceret ved årsmøde for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intern Medicin d. 8. november 2012, og er nu tilgængelig for personale, der modtager akut syge og tilskadekomne børn.

Sikker og effektiv behandling

Ofte er håndteringen af akut syge og tilskadekomne børn samt børn, der skal opereres, centraliseret på specialiserede enheder, hvor man har den fornødne ekspertise og erfaring. Behovet for akut behandling af et barn kan imidlertid opstå overalt, og læger i denne potentielt uvante situation har behov for redskaber, der guider dem til sikker og effektiv behandling af det akutte barn. Det siger de to afdelingslæger Michael Friis Tvede og Morten Bøttger, som står bag den nye applikation Akut Barn.

Afdelingslæge Morten Bøttger er børneanæstesiolog med særlig interesse for pædiatrisk traumemodtagelse og akut behandling og har tidligere samlet og udgivet en papirguide med de informationer, som man som anæstesiolog har brug for i forbindelse med modtagelse af et akut syg og tilskadekomment barn.

Opdateret og ved hånden

Ideen til Akut Barn udspringer af papirguiden “Pædiatrisk Hurtig Reference Guide”, som jeg tidligere har udviklet til kolleger, som modtager akut syge og tilskadekomne børn i TraumeCentret på Rigshospitalet. Ud fra barnets vægt hjælper guiden lægerne til sikkert at finde det rette behandlingsudstyr og de rigtige lægemidler. Guiden eksisterer i papirform, men som iPhone-applikation vil den kunne udbredes til hele landet og altid være opdateret og ved hånden, når den akutte situation opstår, siger Morten Bøttger.

Afdelingslæge Michael Friis Tvede, som er IT-interesseret anæstesiolog, så med det samme potentialet for en smartphone-applikation med de muligheder for udbredelse af guiden nationalt, og måske også internationalt, som det indebærer. Med opbakning fra klinikledelse og direktion, og med økonomisk støtte fra TrygFonden, kastede de to afdelingslæger sig ud i projektet i samarbejde med en ekstern applikationsudvikler.

Applikation indbyder til feedback

Fra idé til færdigt produkt er der gået ca. et halvt år, og det har været en både spændende og krævende proces, siger Michael Friis Tvede og tilføjer: Applikationen indbyder til feedback, og det er vores håb, at tilbagemeldinger fra brugerne kan inspirere til at gøre applikationen endnu bedre.

Applikationen er et eksempel på de oplagte muligheder, der er for at udnytte dagens teknologiske muligheder i den daglige klinik, både i forbindelse med patientbehandling og undervisning. De to afdelingslæger afslører da også, at der er flere projekter på vej, men hvilke vil de ikke på nuværende tidspunkt afsløre.

Akut Barn er gratis

Plakat FINAL 
 appstore  
Google-Play-Badge