Webcam

webcam60

Ny smerteapp gør kort proces for smertebehandlere

Rigshospitalet har lanceret Akut Smerte App – en ny og gratis applikation til smartphones og tablets, som hjælper læger og sygeplejersker til hurtigt og sikkert at omregne dosis og forhold mellem morfinlignende præparater, både for patienter med akutte smerter og for den kroniske smertepatient. 

Styr på præparaterne

Det skal ofte gå stærkt, når man giver smertebehandling med morfin eller lignende præparater, der ofte skal gives i forskellig dosis. App’en skal gøre det lettere for læger og sygeplejersker at holde styr på dosis, da de med få indtastninger kan dosere og kontrollere forholdet mellem præparaterne, uanset om det er et velkendt eller et nyt præparat, der skal gives. 

Et redskab for alle

Håbet er, at applikationen kan komme mange, der arbejder med eller har behov for stærkt smertelindrende behandling, til gode – også blandt patienter. 
Omregneren mellem de morfinlignende præparater er den mest åbenbare funktion. Den kommer ikke kun smertebehandlere til gavn, den kan også hjælpe den kroniske smertepatient, der ønsker at holde øje med nye præparater og dosis, vedkommende bliver givet. Personale på et plejehjem eller den praktiserende læge, kan også have gavn af redskaberne, som gør det lettere at dosere og kontrollere smertebehandlingen. 

Flere funktioner i en app 

Akut Smerte App henter automatisk information om de smertestillende morfinlignende præparater, der er tilgængelige, i samarbejde med pro. medicin.dk, som opdaterer listen med de nyeste handelsnavne hver 14. dag. Applikation fungerer som et elektronisk opslagsværk, der samler eksisterende viden, giver et hurtigt overblik og er med til at kvalitetssikre smertebehandlingen, fordi den tager højde for kombination af præparater og kommer med anbefalinger til valg af rigtig dosis af et nyt præparat. Desuden indeholder app’en et minikompendium med inspiration til håndtering af akutte smerter og redskaber til at foretage smertevurdering og indtaste smertescore. 

Baggrund 

Akut Smerte er udviklet af overlæge Ole Mathiesen og projektsygeplejerskerne Birgitte Kitter og Anja Geisler fra Enhed for Akut Smertebehandling i HovedOrtoCentret i samarbejde med en ekstern udvikler og deres kolleger i Anæstesi- og operationsklinikken, anæstesilægerne Christian Svane og Michael Friis Tvede. App’en er blevet til i samarbejde med Dansk Lægemiddel Information A/S og med økonomisk støtte fra Trygfonden. 

Akut smerte er Rigshospitalets anden app. I sommeren 2013 kom "Akut Barn", en app til behandling af akut tilskadekomne og syge børn. 

Du kan hente begge applikationer i iTunes App Store og Google Play.

AKUT SMERTE 
 appstore  
Google-Play-Badge  
easlogo  

EAStekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Login

Go to top